Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

9 ΤΟΞΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ



Σωστά. Κανείς δεν είναι τέλειος. Όσο κι αν προσπαθούμε να ζήσουμε μια αγνή και απλή ζωή, μερικές φορές παραπατάμε και επιτρέπουμε την τοξικότητα στην ζωή μας. Στην πραγματικότητα καταφέρνει να εισβάλει πριν έχουμε την ευκαιρία να την σταματήσουμε στην πόρτα. Όταν καταλάβουμε ότι συμπεριφερόμαστε άσχημα, είναι ήδη πολύ αργά. Όχι πολύ αργά για να το αλλάξουμε, αλλά πολύ αργά για να το εμποδίσουμε από την αρχή.
 
Αν ασχολείστε με τον Νόμο της Έλξης θα γνωρίζετε ότι αυτές οι συμπεριφορές σταματούν την πορεία των πραγματοποιήσεων και μπορούν να μπλοκάρουν τελείως ό,τι θέλετε να ελκύσετε στην ζωή σας.

Τι Είναι Τοξική Συμπεριφορά
Τι ακριβώς είναι η τοξική συμπεριφορά και πως μπορεί να μας επηρεάσει; Αναφέρω μόνον 9 αλλά είμαι βέβαιη ότι υπάρχουν εκατοντάδες πραγμάτων που κάνουμε τα οποία μας ρουφάνε την ζωή. Όταν αναγνωρίσουμε κάποιες από τις συμπεριφορές αυτές, είναι αρκετά εύκολο να τις αλλάξουμε. Απλά σταματήστε να τις κάνετε. Είναι πιό εύκολο να το λες από το να το κάνεις; Στην πραγματικότητα όχι. Όταν γνωρίζετε τι κάνει η συμπεριφορά αυτή στην ψυχή σας, δεν θα θέλατε να την σταματήσετε αμέσως; Γνωρίζω ότι εγώ θα ήθελα.
 
Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά να δούμε κάποιες από αυτές τις τοξικές συμπεριφορές τι είναι και χωρίς να κρίνουμε κανέναν, είμαι βέβαιη ότι μπορείτε να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σε κάποιες από αυτές. Θεωρώ τον εαυτό μου ένοχο για μία ή δύο. Χωρίς η συγκεκριμένη σειρά να σημαίνει κάτι, αυτές είναι οι παρακάτω:

Κουτσομπολιό
Όλοι το κάνουμε. Κάποιοι από εμάς περισσότερο από άλλους. Συζητάμε για την κοπέλα της διπλανής πόρτας, ή για τον νεαρό που μόλις άρχισε να εργάζεται εδώ. Συζητάμε για το πώς οι Χριστιδαίοι μόλις χώρισαν και "Άκουσες γιατί τα χάλασαν;" Γνωρίζατε ότι όταν συζητάμε για ανθρώπους αυτό δείχνει μιαν ανασφάλεια ή ζήλεια μέσα μας; Μπούμ!!! Που μειονεκτείτε στην ζωή σας ώστε αισθάνεστε την ανάγκη να κουτσουρέψετε την ζωή κάποιου άλλου; Σκεφτείτε το για λίγο.

Ψέματα
Αυτό είναι απλά φοβερό. Ένα πράγμα που μπορώ ειλικρινά να πω ότι δεν κάνω. Ούτε και αυτά τα λευκά ψέματα. Δεν υπάρχει λόγος ή σκοπός για κάτι τέτοιο. Σε ποιόν λέτε ψέματα και γιατί; Δεν έχει καν κάποιο νόημα για να γίνεται αυτό και παρόλα αυτά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσοι πολλοί λένε ψέματα. Αν νομίζετε ότι η αλήθεια πληγώνει, τσεκάρετε τι συμβαίνει με ένα ψέμα. Τίποτα δεν πληγώνει περισσότερο από αυτό.

Ανησυχία για πράγματα που δεν έχουν συμβεί ακόμα
Ας το επαναλάβω αν μου επιτρέπεται. Πράγματα που δεν έχουν συμβεί ακόμα. Γιατί να σπαταλάτε τον χρόνο και την ενέργεια σας ανησυχώντας για κάτι που δεν έχει καν συμβεί; Ξέρω ότι πολλοί από εμάς φτιάχνουμε μια κατάσταση μέσα στο κεφάλι μας και το πρώτο πράγμα που κάνει το έντστικτο μας είναι να την φτιάξουμε να έχει κακό τέλος. Γιατί το κάνουμε αυτό; Το έχω κάνει αυτό εγώ η ίδια κάποιες φορές. Η ανησυχία είναι ένα φυσικό συναίσθημα. Από εσάς εξαρτάται να το ελένξετε και να το σταματήσετε πριν χαθεί κάθε έλεγχος. Σε αυτό το σημείο το άγχος εισβάλλει και η πίεση μας ανεβαίνει. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, σωστά;

Κρατάμε κακία
Λένε ότι "το να κρατάς κακία είναι σαν να πίνεις δηλητήριο και να περιμένεις το άλλο άτομο να πεθάνει". Για σκεφτείτε το αυτό για ένα λεπτό. Το δηλητήριο που πίνετε είναι η κακία. Καταπίνετε κάθε σταγόνα και γίνεστε έξαλλοι σε σημείο που δεν υπάρχει δρόμος γυρισμού. Και περιμένετε το άλλο άτομο να πεθάνει; Ειλικρινά, θα τον/την ενδιέφερε πολύ λιγότερο από όσο νομίζετε. Προφανώς δεν σας σκέφτεται καν έτσι κι αλλιώς. Τότε γιατί να σπαταλάτε τον χρόνο και την ενέργεια σας με το να τρώγεστε με κάποιον; Μαζέψτε μερικά λουλούδια και πηγαίνετε τα σε ένα νοσοκομείο. Ξοδέψτε χρόνο κάνοντας χαρούμενα πράγματα. Μην ξοδεύεστε με ανόητες καταστάσεις.

Ζήλεια
Τα κορίτσια στο περιοδικό είναι όμορφα. Η Μαίρη έχει ωραίο σώμα. Ο Δημήτρης έχει καλό αυτοκίνητο. Οι Δημητρόπουλοι μόλις αγόρασαν ένα ολοκαίνουργιο σπίτι. Όπου και να κοιτάξουμε, κάποιος κάπου έχει κάτι καλύτερο ή ωραιότερο από εμάς. Η πρώτη μας αντίδραση είναι η ζήλια. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος να ζηλεύουμε. Όλοι έχουμε κάτι ιδιαίτερο, μοναδικό και όμορφο μέσα μας. Επίσης, όλοι έχουμε κάτι που κάποιος άλλος θα ήθελε να έχει. Να είστε απλά ευγνώμονες για το ποιός/ποιά είστε και για το τι έχετε. Είστε τέλειοι και ευλογημένοι ακριβώς όπως είστε. Αποδεχθείτε το.

Έχετε ήδη ζήσει το παρελθόν
Ω! Πόσο μας αρέσει να ασχολούμαστε με το τι συνέβη 5, 10 ή ακόμα και 25 χρόνια πριν. Συνεχίζουμε ακόμα να το συζητάμε σε οποιονδήποτε είναι πρόθυμος να ακούσει. Και γιατί όχι; Αυτό που είμαστε σήμερα οφείλεται σε αυτό που μας συνέβη χθες. Ναι, λοιπόν, έχετε δίκιο. Κατά κάποιον τρόπο. Το ποιοί είμαστε σήμερα είναι αποτέλεσμα του τρόπου που επιλέξαμε να διαχειριστούμε το παρελθόν. Δεν γεννηθήκαμε όλοι με ασημένια κουτάλια στο στόμα. Κάποιοι από εμάς ζήσαμε πραγματικά δύσκολα πράγματα. Έτσι ήρθαν τα πράγματα. Τελειώστε με αυτό. Κανείς δεν θέλει να τα ακούει. Μιλήστε μας για κάτι ευτυχισμένο και χαρούμενο. Αυτό μόνον θέλουμε να ακούσουμε για την ώρα.

Με αγαπώ
Παρακολουθείστε πως μιλάτε στον εαυτό σας. Εσείς είστε που σας ακούτε. Βεβαιωθείτε ότι μιλάτε στον εαυτό σας με αγάπη, ευγένεια, συμπόνια, φροντίδα και υποστήριξη. Το να μιλάτε άσχημα για εσάς σε εσάς είναι προφανώς το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Φερθείτε στον εαυτό σας με απόλυτα θετικό τρόπο. Όταν το κάνετε αυτό, θα μπορέσετε να δείτε πόσο υπέροχοι είστε και πόσο πιο υπέροχοι θα γίνετε.

Είμαι σκέτη θλίψη
Πάντα το θύμα ποτέ ο νικητής. Θλιβερά πράγματα σας συμβαίνουν συνέχεια και δεν μπορείτε να περιμένετε να μιλήσετε για αυτό στον επόμενο που θα δείτε. Όσο περισσότερο μιλάτε για αυτό, τόσο περισσότερο θλίβεστε και τόσο περισσότερο φοβερά πράγματα συνεχίζουν να σας συμβαίνουν Νομίζετε ότι η ζωή σας είναι κακή; Κάντε μια βόλτα σε μια πόλη όπου μόλις είχαν έναν καταστροφικό σεισμό ή ένα τσουνάμι. Σταματήστε την γρίνια. Βαρεθήκαμε να σας ακούμε και θα έρθει κάποια στιγμή που κανείς δεν θα θέλει να είναι κοντά σας. Πόσο μοναχικό ακούγεται αυτό;

Αρνητικότητα
Λυπούμαστε πραγματικά για σας και ευχόμαστε, για μία μόνον φορά, να μπορούσατε να δείτε κάτι από την θετική του πλευρά. Δεν είναι όλα άσχημα. Ειλικρινά. Προσπαθήστε να βρείτε το καλό στα πράγματα και όταν το καταφέρετε θα δείτε ότι περισσότερα καλά πράγματα θα εμφανίζονται στην ζωή σας. Είναι νόμος του σύμπαντος. Έτσι πρέπει να γίνει. Μας ρουφάτε την ζωή και δεν θέλουμε να είμαστε πλέον κοντά σας.

Αυτή η λίστα καλύπτει πολλά πράγματα πού όλοι κάνουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση. Την επόμενη φορά που πιάσετε τον εαυτό σας να κάνει κάποιο από αυτά, σταματήστε. Αμέσως. Αντιστρέψτε το και πείτε στον εαυτό σας ότι η ψυχή σας είναι όμορφη και αξίζει μόνον σκέψεις αγάπης, ευγένειας και φροντίδας. Μόλις αποκτήσετε αυτήν την συνήθεια, αμέσως θα δείτε ότι αυτές οι συμπεριφορές θα ανήκουν στο παρελθόν και η ψυχή σας θα λάμπει από ομορφιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου