Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ



«Συγχώρεση είναι το άρωμα που στέλνει η βιολέτα στο τακούνι που την συνθλίβει»                -       Mark Twain

Το να συγχωρήσουμε κάποιον που μας έχει βλάψει είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε.

Μερικοί από εμάς έχουν πληγωθεί πέρα
​​από κάθε προσδοκία από ένα αγαπημένο πρόσωπο, κάποιον που υποτίθεται ότι έπρεπε να μας προστατεύσει, και αντ 'αυτού, έκανε το αντίθετο. Εκμεταλλεύθηκε την ευαλωτότητα μας ή την αγάπη που είχαμε γι 'αυτόν και μας έβλαψε χωρίς λόγο.

Το να συγχωρέσουμε
δεν σημαίνει ότι αυτό που έκανε ήταν εντάξει. Αλλά εμείς πρέπει να συγχωρήσουμε, διότι πρέπει να προχωρήσουμε με τη ζωή μας. Πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε στο παρελθόν.

Ο σύμβουλος μου έκανε πρόσφατα μια υπέροχη αναλογία. Είπε ότι το να αρνούμαστε να συγχωρήσουμε κάποιον είναι σαν να οδηγούμε ένα όχημα στην εθνική οδό, κοιτάζοντας στον πίσω καθρέφτη όλη την ώρα. Δεν προσέχουμε τι συμβαίνει τώρα, ή σκεπτόμαστε το μέλλον. Τελικά, θα κάνουμε κακό στον εαυτό μας ή κάποιον άλλο, επειδή δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό που είναι πίσω μας και να κοιτάξουμε αυτό που είναι μπροστά.

Η αληθινή συγχώρεση δεν είναι κάτι που συμβαίνει με τη μία, δεν είναι ένα μοναδικό γεγονός. Είναι μια απόφαση, που ακολουθείται από μια συνεχή διαδικασία της επιλογής να αφεθούμε, να προχωρήσουμε, και να συγχωρούμε κάθε φορά που αισθήματα εκδίκησης ή μίσους εμφανίζονται μέσα μας.

Για εσάς τους ίδιους και για την ευτυχία σας- ελευθερώστε το πρόσωπο εναντίον του οποίου κρατάτε κακία. Ήρθε η ώρα να προχωρήσετε με τη ζωή σας, το αξίζετε.


(Μια φίλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου