Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ



Όταν κατακλύζομαι από τις αλλαγές από μεταβατικά γεγονότα της ζωής, σκέφτομαι μια Εβραϊκή λέξη που έμαθα, mow`ed.

Σημαίνει, «ιερή εποχή». Προσωπικά πιστεύω ότι κάθε εποχή στη ζωή μας είναι ιερή.  Τις βιώνουμε είτε για να αντλήσουμε διδάγματα, να αναπτυχθούμε ως ανθρώπινα όντα, να απολαύσουμε καλή παρέα και φίλους, να χαλαρώσουμε, να μας δοθεί μια ευκαιρία, κ.λπ.

Όταν αρχίζουμε να θυμόμαστε ότι κάθε στιγμή της ζωής μας, είναι μια ιερή εποχή, ότι τα πράγματα δεν θα είναι πάντα ακριβώς όπως είναι, εκτιμάμε την κάθε στιγμή περισσότερο. Λέμε σε αυτούς που αγαπάμε πόσο πολύ νοιαζόμαστε. Ξεπερνάμε την πικρία ή τις ανόητες δυσαρέσκειες που δεν θυμόμαστε πού ή γιατί άρχισαν. Όταν αναγνωρίζουμε ότι κάθε περίοδος στη ζωή δεν είναι για πάντα, αλλά μια ΕΠΟΧΗ, συνειδητοποιούμε όχι μόνον ότι η ζωή είναι μικρή, αλλά ότι οι εποχές είναι ακόμα πιο βραχύβιες.

Πιστεύω ότι κάθε εποχή είναι ιερή και ιδιαίτερη, και έχει δοθεί στη ζωή σας για κάποιο λόγο. Πέστε το μοίρα, πεπρωμένο, βούληση του Σύμπαντος, σχέδιο του Θεού, οτιδήποτε. Σε τι είδους εποχή βρίσκεστε; Τι χαρές μπορείτε να βρείτε σε αυτή; Αν προς το παρόν δεν μπορείτε να βρείτε χαρές, τι ελπίζετε για την επόμενη εποχή σας; Ακόμη και εάν η τρέχουσα εποχή σας δεν είναι καλή, θυμηθείτε ότι θα τελειώσει. Προσευχηθείτε για δύναμη και επιμονή και συνεχίστε την πορεία σας, κοιτώντας ψηλά.


(Ένας φίλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου