Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ...



Έχουμε την τάση να δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να έχουμε μια μακρά ζωή. Μόλις ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα ή κόψουμε αυτοκαταστροφικές συνήθειες, κάνουμε ή δεν κάνουμε ορισμένα πράγματα για να εξασφαλίσουμε μια μακρά, υγιή ζωή και να αποφύγουμε ένα πρόωρο θάνατο. Αλλά αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι αυτό που έχει σημασία  στη ζωή δεν  είναι το μήκος, είναι το βάθος.

Ποιον βοηθήσαμε; Πώς αναπτυχθήκαμε ή βελτιωθήκαμε ως άτομα; Τι μάθαμε; Αγαπήσαμε πλήρως και ζήσαμε πλήρως κατά τη διάρκεια ζωής που έχουμε;

Όπως ζείτε την ημέρα σας, ζητήστε βάθος, ακόμα και στο συνηθισμένο. Κάποιοι από εσάς θα πείτε, «Πώς θα το βρω αυτό; Είμαι ένας / μία (συμπληρώστε την δικαιολογία εδώ)».  Είτε είστε πλήρους απασχόλησης ιεραπόστολος, πλήρους απασχόλησης γονέας, σύζυγος, επιχειρηματίας, φοιτητής,  ή συνταξιούχος ... Ακόμη και στην καθημερινότητα σας, βρείτε την περιπέτεια. Βρείτε έναν τρόπο να κάνει τη ρηχή ζωή, πλούσια. Μπορούμε να βρούμε νόημα και βάθος οπουδήποτε, αλλά πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο να το δούμε, και πρέπει να είμαστε θαρραλέοι για να το κάνουμε.

Σήμερα, η προσευχή μου είναι να αποκτήσω το θάρρος να αναζητήσω μια ζωή με βάθος, με όποιο τρόπο ο Θεός κρίνει κατάλληλο για μένα.


(Ένας φίλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου