Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ



Πριν από μερικές ημέρες, έγραψα σχετικά με το πώς το χρήμα, και η απερίσκεπτη επιδίωξη του, είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μια προσπάθεια απεξάρτησης υποτροπιάζουν. Αυτό με έκανε να σκεφτώ τους άλλους πιο συνήθεις λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι υποτροπιάζουν, ή τι προηγείται πολλές φορές. Κάτι που ακούω συχνά είναι, «άρχισα να κάνω παρέα με παλιούς φίλους και πάλι».

Αυτός μπορεί να είναι ένας τεράστιος πειρασμός. Μερικοί από τους ανθρώπους που βαδίσαμε μαζί στην εξάρτηση, μεγαλώσαμε μαζί! Έχετε περάσει πολλά μαζί τους. Και για να είμαι ειλικρινής, είναι πολύ πιο βολικό να κάνεις παρέα με παλιούς φίλους από το να πρέπει να πας σε μια συνάντηση και να συστηθείς. Η βολή, φίλοι μου, δεν αξίζει πάντα τον κόπο.

Όταν επιστρέψουμε σε αυτές τις παλιές φιλίες, οι σκέψεις μας αλλάζουν. Αρχίζουμε να δικαιολογούμε και να διαπραγματευόμαστε. Οι συμπεριφορές μας αρχίζουν να
αλλάζουν. Αρκετά σύντομα, δεν αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας πια.

Μερικοί από εσάς μπορεί να σκέφτονται, «Είμαι αρκετά δυνατός. Μπορώ να κάνω παρέα μαζί τους και να μην πιώ». Κάποιοι μπορεί και να είναι, αλλά είναι ένα μικρό ποσοστό. Είναι ένα κλάσμα ενός κλάσματος. Είναι η εξαίρεση στον κανόνα, και δεν αξίζει το ρίσκο. Μπορούμε να ενθαρρύνουμε, μπορούμε να αγαπάμε, αλλά να περνάμε πολύ χρόνο με παλιούς φίλους με τον τρόπο που συνηθίζαμε να το κάνουμε δεν πρόκειται να ωφελήσει τη δική μας ανάρρωση.

Θυμηθείτε, είναι σαν να κάθεστε σε μια καρέκλα. Είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον να σας τραβήξει και να σας πετάξει κάτω, από ό, τι είναι για σας να τον τραβήξετε επάνω. Να είστε προσεκτικοί στις στενές σχέσεις σας.


(Ένας φίλος)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου