Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!



Το να έχεις αυτο-επίγνωση και να γνωρίζεις ποιος είσαι είναι ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς που μπορείς να έχεις. Ξέρεις σε τι είσαι καλός, σε τι είσαι άπιαστος, ξέρεις τι σε εξοργίζει, και πώς λειτουργεί η προσωπικότητά σου. Ωστόσο, αυτό είναι μια δεξιότητα που πολλοί από εμάς δεν επιδιώκουν.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσδιοριστεί είναι οι βασικές πεποιθήσεις μας. Αυτές είναι οι πεποιθήσεις που έχουμε, που είναι τόσο βαθιά ριζωμένες στη ζωή μας, που μπορεί να μην τις συνειδητοποιούμε καν. Αλλά διαμορφώνουν τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους, πώς βλέπουμε τη ζωή, πως διαχειριζόμαστε τα πράγματα, και πως ερμηνεύουμε τι λέει ο κόσμος. Αυτό θα μπορούσε να εξηγεί γιατί ορισμένοι από εμάς προσβάλλονται  από μια κουβέντα, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να πιστεύει ότι είναι εντελώς χωρίς σημασία, ή ακόμη και αστείο. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια βασική πεποίθηση της αναξιότητας, ανεπάρκειας, ή ότι όλοι θα σε εγκαταλείψουν.
Αν θεωρείς ότι αγωνίζεσαι με μια αίσθηση του εαυτού και το ποιος είσαι, και δεν ξέρεις τι πιστεύεις, ξεκίνα με τα βασικά, τα θεμέλια. Γράψε τι γνωρίζεις για τον εαυτό σου ότι είναι αληθινό. Θα εκπλαγείς με πώς οι ιδέες αναβλύζουν, και αυτό χτίζει την αίσθηση της ταυτότητάς σου.

«Όταν ανακαλύψω ποιος είμαι, θα είμαι ελεύθερος». - Ralph Ellison, Ο Αόρατος Άνθρωπος


(Ένας φίλος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου