Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΜΗΝ ΠΝΙΓΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ...



Όταν καταπνίγουμε τα συναισθήματά μας, δημιουργούνται ανθυγιεινές συνήθειες ή συμπεριφορές. Αντί να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα με το σύζυγο ή ένα φίλο, μπορεί εν αγνοία μας να απελευθερώσουμε το θυμό και την απογοήτευση μας με το να είμαστε παθητικοί-επιθετικοί, ή συναισθηματικά απομονώνουμε τους εαυτούς μας από το εν λόγω πρόσωπο, κάτι το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι είναι εξαιρετικά επιζήμιο για τις σχέσεις.

Εκτός από την καταστροφή των σχέσεων, το συναισθηματικό «πνίξιμο» είναι γνωστό ότι προκαλεί προβλήματα υγείας. Δυσκοιλιότητα, αιμορραγία από έλκη, και πονοκέφαλοι είναι μόνο μερικά από τον μακρύ κατάλογο των σωματικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με την κατακράτηση των συναισθημάτων μέσα μας.

Είναι φυσιολογικό να αποφεύγουμε προσωρινά την αντιπαράθεση με το εν λόγω πρόσωπο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση.  Μια σημαντική πτυχή σε κάθε σχέση, είτε είναι οικογενειακή, πλατωνική, ή ερωτική, είναι η επίλυση των συγκρούσεων. Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματά μας με τον κατάλληλο τρόπο.

Ρωτήστε τον εαυτό σας σήμερα: έχω καταπνίξει τα συναισθήματά μου αντί να τα αποδεχτώ και να τα αντιμετωπίσω;


(Μια φίλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου