Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ WAΥNE DYER



«Όλοι ζούμε σε μία σκηνή όπου πολλά άπειρα συγκεντρώνονται. Απλά ρίξτε μια ματιά έξω απόψε και συλλογιστείτε το άπειρο του διαστήματος. Υπάρχουν αστέρια τόσο μακρινά από εσάς ώστε η απόσταση μετράται με την απόσταση που ταξιδεύει το φως σε ένα έτος στη Γη. Πέρα από τα αστέρια εκείνα που μπορείτε να δείτε υπάρχουν ατέλειωτοι γαλαξίες που απλώνονται σε κάτι που ονομάζουμε αιωνιότητα. Πράγματι, το διάστημα που καταλαμβάνουν είναι άπειρο.  Η απεραντοσύνη του είναι πολύ μεγάλη για να μπορέσουμε να τη δούμε. Είμαστε σε ένα άπειρο, χωρίς κανένα τέλος, χωρίς καμία αρχή σύμπαν.

Τώρα δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν την επόμενη πρόταση. Αν η ζωή είναι άπειρη, τότε αυτό δεν είναι ζωή. Διαβάστε το αυτό ξανά και θεωρείστε ότι η ζωή πραγματικά είναι άπειρη. Μπορούμε να το δούμε αυτό σε όλα όσα παρατηρούμε
σχολαστικά. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι η ζωή, από την άποψη του σώματος και όλων των επιτευγμάτων και όλων όσων αυτό επιτυγχάνει και έχει, το οποίο χωρίς καμία εξαίρεση αρχίζει και τελειώνει σε χώμα, δεν είναι η ίδια η ζωή. Η κατανόηση της αληθινής ουσίας της ζωής θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τη ζωή σας προς το καλύτερο. Αυτό είναι μια τεράστια εσωτερική αλλαγή που εξαλείφει τον φόβο του θανάτου (πώς μπορείτε να φοβάστε κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει;) και σας συνδέει μόνιμα με την άπειρη Πηγή της Δημιουργίας, που σχεδιάζει και δημιουργεί τα πάντα, από τον κόσμο του άπειρου Πνεύματος, σε έναν πεπερασμένο κόσμο. Μάθετε να αισθάνεστε άνετα με την έννοια του απείρου, και δείτε τον εαυτό σας ως ένα άπειρο ον.

Ενώ είμαστε σε αυτόν τον πεπερασμένο κόσμο με απαρχές και καταλήξεις, η δύναμη της πρόθεσης διατηρεί την άπειρη φύση της επειδή είναι αιώνια. Οτιδήποτε βιώνετε σαν κάτι άλλο εκτός από αιώνιο, απλά δεν είναι ζωή. Είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από το εγώ μας, η οποία προσπαθεί να διατηρήσει μια ξεχωριστή διεύθυνση και ταυτότητα από την ανεξάντλητη Πηγή της. Αυτή η στροφή προς το να βλέπετε τον εαυτό σας ως ένας άπειρο πνευματικό ον που έχει μια ανθρώπινη εμπειρία, και όχι το αντίστροφο - που είναι, ένα ανθρώπινο ον που έχει μια περιστασιακή πνευματική εμπειρία, είναι φορτωμένη με φόβο για τους περισσότερους ανθρώπους. Σας προτρέπω να εξετάσετε τους φόβους αυτούς και να τους αντιμετωπίσετε άμεσα αυτή τη στιγμή. Το αποτέλεσμα θα είναι μια μόνιμη σύνδεση με την αφθονία και την δεκτικότητα της συμπαντικής Πηγής που σχεδιάζει και υλοποιεί όλη την Δημιουργία σε προσωρινή μορφή».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου