Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ



Οι κρύσταλλοι έχουν κεντρίσει την ανθρώπινη φαντασία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Λέγεται ότι στην Ατλαντίδα τα μηχανήματα κινούνταν με κρυστάλλους και ότι κρατούσαν ακόμη και τα αρχεία τους χαραγμένα σε αυτά. Οι κρύσταλλοι έχουν κεντρίσει και την σύγχρονη φαντασία. Τώρα βλέπουμε κρυστάλλους σε πολλούς χώρους - από τον κόσμο της γιόγκα μέχρι αυτόν της υψηλής μόδας.

Γιατί, λοιπόν, αγαπάμε τους κρυστάλλους τόσο πολύ; Λοιπόν, πρώτα απ’ όλα, επειδή είναι απλά, όμορφοι. Οι κρύσταλλοι είναι απόλαυση να τους κοιτάς. Είχα έναν δάσκαλο που μου έλεγε, «Είναι ένα πολύ ισχυρό πράγμα το να αγγίζουμε κάτι που θεωρούμε όμορφο».  Αν και δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με τις συνέπειες αυτής της ιδέας γενικά, το κάνω όταν πρόκειται για κρυστάλλους ...

Το άγγιγμα ενός κρυστάλλου είναι ένα δώρο, εν μέρει λόγω της οπτικής δύναμής του.
Αλλά η ενέργεια ενός κρυστάλλου είναι ένα δώρο αυτή καθ’ αυτή. Έτσι, αν αισθάνεστε ότι έχετε μείνει έξω από την μανία των κρυστάλλων, αν νομίζετε ότι οι κρύσταλλοι είναι καλοί και ωραίοι, αλλά αισθάνεστε σαν να «μην πείθεστε» τότε αυτό το άρθρο είναι για σας…

Ένας κρύσταλλος είναι μια συνειδητότητα. Όταν μπαίνετε σε ένα κατάστημα που εκθέτει κρυστάλλους, αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε, γιατί η επιλογή ενός κρυστάλλου είναι κάτι σαν την επιλογή ενός φίλου. Το να βρείτε τον κρύσταλλο-σύντροφό σας μπορεί να μοιάζει σχεδόν ανεξήγητο όπως είναι και η ίδια η συντροφικότητα.

Την πρώτη φορά που πήγα σε ένα κατάστημα κρυστάλλων, συγκλονίστηκα. Ήμουν με μια φίλη μου, η οποία περνούσε έναν χωρισμό, και είχε επισκεφτεί το κατάστημα την προηγούμενη εβδομάδα  για να πάρει οδηγίες για κρυσταλλο-θεραπεία. Η υπάλληλος του καταστήματος είχε προτείνει έναν ροζ χαλαζία (την κλασική πέτρα για οτιδήποτε σχετίζεται με την καρδιά). Η φίλη μου επέμενε ότι η πέτρα την  έκανε να νιώθει υποστήριξη, έτσι με πήρε κι εμένα εκεί για να μάθω περισσότερα. Ήταν κάτι που έπρεπε να το δοκιμάσω.

Την συγκεκριμένη στιγμή, αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερα να κοιτάξω για μια πέτρα που θα με κάνει να νιώθω ήρεμη, γειωμένη και με αυτοπεποίθηση στη νέα μου εργασία. Η κυρία στο γραφείο πρότεινε μάτι της τίγρης για το θάρρος, αιματίτη για τη γείωση, και κιτρίνη για μια θετική προοπτική. Σκέφτηκα, Πω πω, αυτό είναι πραγματικά καταπληκτικό!!!!

Πριν φύγω, αποφάσισα επίσης να διαλέξω έναν κρύσταλλο για μυστήριο. Αυτός θα ήταν ένας κρύσταλλος για τον οποίο δε ήξερα απολύτως τίποτα, αλλά κάποιος που απλά θα με τραβούσε. Αφού είδα και άγγιξα πολλές, πολλές πέτρες, κατέληξα σε έναν αιματίτη.

Μου ταίριαξε, όπω
ς ένας καινούργιος φίλος που αισθάνεσαι σαν να γνωριζόσαστε για ολόκληρη τη ζωή σας. Επί πλέον, ο αιματίτης συμβαίνει να είναι η πέτρα για τον Κριό (το ζώδιο μου)! Με την ικανότητά του να κατευνάζει τις ανησυχίες, να δίνει συναισθηματική δύναμη και να υποστηρίζει το φυσικό σώμα, ήξερα ότι θα μπορούσε επίσης να ταιριάζει τέλεια μου με το έργο του αγώνα μου στην εργασία μου (Ω! ναι, ανέφερα ότι αυτή η πέτρα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από Έλληνες πολεμιστές για την προστασία τους σε μάχη και για να θεραπεύσει τις πληγές τους;).

 Η διαισθητική αυτή μέθοδος είναι ο αγαπημένο μου τρόπος για να διαλέξω ένα κρύσταλλο. Αν και από τότε έχω απλοποιήσει τη διαδικασία στα εξής τρία στάδια. Απολαύστε το….

1. Καλέστε τον κρύσταλλο που είναι κατάλληλος για ΣΑΣ.

Ενώστε τα χέρια σας σε θέση προσευχής και να ζητήστε τον κρύσταλλο που θα λειτουργήσει για το μεγαλύτερο καλό σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να το κάνετε αυτό μέσα στο κατάστημα, μπορείτε να νιώσετε τα χέρια σας και να ζητήσετε την ίδια σοφία.

2. Νιώστε (κυριολεκτικά) με ανοιχτή καρδιά.

Περάστε το μη-κυρίαρχο χέρι σας πάνω από τους κρυστάλλους, περιμένοντας να νιώσετε μια λεπτή έλξη από μία από τις πέτρες. Μπορείτε να καταλήξετε με τρις ή τέσσερις (αυτό συμβαίνει σε μένα!). Αν συμβεί αυτό, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

3. Πειραματιστείτε!

Δοκιμάστε κάθε κρύσταλλο έναν-έναν. Οι ενέργειές τους θα είναι διαφορετικές (τη μία μπορεί να τη νιώσει κανείς πραγματικά βαθιά, όπως του σατουκίτη, την άλλη πιο απαλή, όπως αυτή του αμέθυστου), γι’ αυτό, επιλέξετε ανάλογα με τη διάθεσή σας. Και, φυσικά, να είστε ανοιχτοί στο να αγοράσετε περισσότερους από έναν.

Ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για να διαλέξετε έναν κρύσταλλο είναι να αναζητήσετε ένα κρύσταλλο για αυτό που θέλετε να γιατρέψετε. Ένα σημείο από όπου μπορείτε να ξεκινήσετε είναι να αναζητήσετε έναν κρύσταλλο για το μέρος του σώματος ή τσάκρα που νομίζετε ότι χρειάζεται επιπλέον αγάπη. Εδώ είναι ένας πολύ σύντομος οδηγός για τα επτά τσάκρα, γνώσεις που πρέπει να έχετε για να διαλέξετε τον σωστό κρύσταλλο:

    Πρώτο Τσάκρα (περίνεο, βάση της σπονδυλικής στήλης): προστασία, ασφάλεια και άνεση στο περιβάλλον σας.

    Δεύτερο Τσάκρα (χαμηλά στην κοιλιά, ιερό οστούν): αφθονία, δύναμη, σεξουαλικότητα, θάρρος.

    Τρίτο Τσάκρα (μέση, ηλιακό πλέγμα, κάτω μέρος του θώρακα):  το παιδί μέσα σας που αφυπνίζεται, αυθορμητισμός, διασκέδαση, χαρά, το εγώ, η θέληση.

    Τέταρτο Τσάκρα (καρδιά, θώρακας): αγάπη, αυτο-αγάπη, αποδοχή, συμπόνια για τον εαυτό και τους άλλους.

    Πέμπτο τσάκρα (λαιμός): επικοινωνία, αυτο-εμπιστοσύνη, διοχέτευση  θεϊκών πληροφοριών.

    Έκτο Τσάκρα (τρίτο μάτι, ανάμεσα στα φρύδια): διαίσθηση, ικανότητα για διαλογισμό, πνευματική καθαρότητα και σαφήνεια.

    Έβδομο Τσάκρα (κορυφή του κεφαλιού): Αυτή είναι η συσσώρευση όλων των τσάκρα και το σημείο όπου ανεβαίνουμε για να επικοινωνήσουμε με το θείο.

Όταν μπείτε στο κατάστημα, μπορείτε να ζητήσετε να δείτε μερικές πέτρες για ένα συγκεκριμένο τσάκρα, έτσι ώστε να έχετε κάποια κατεύθυνση. Επίσης, αν μάθετε ότι μια συγκεκριμένη πέτρα λειτουργεί για ένα συγκεκριμένο τσάκρα, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε την πέτρα στο μέρος του σώματος με το οποίο συνδέεται (μια πέτρα κατάλληλη για το δεύτερο τσάκρα, χαμηλά στην κοιλιά είναι ευδαιμονία).
Ο κατάλληλος για εσάς κρύσταλλος μπορεί να μην είναι ο πιο όμορφος στο κατάστημα, ή ακόμα και ο πιο όμορφος από το σύνολο εκείνων που κοστίζουν τα ίδια χρήματα. Και για μένα, ο κρύσταλλος αυτός γίνεται ο πιο όμορφος από όλους, καθώς τον κρατώ και τον αγαπώ.


Της Elissa Jakim

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου