Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ



Υπάρχει μια κεντρική πεποίθηση που οδηγεί τις ζωές μας, και αυτό το κάνει με τρόπους που ίσως δεν γνωρίζουμε καν ή δεν σκεπτόμαστε.  Ο λόγος που η πεποίθηση αυτή μπορεί να έχει τόσο μεγάλη δύναμη χωρίς καν να γνωρίζουμε ότι υπάρχει είναι ότι είναι ασυνείδητη.  Σωστά! – λειτουργεί με τον αυτόματο πιλότο όπως ένα ενστικτώδες πρόγραμμα στο πίσω μέρος του μυαλού μας αυτήν εδώ τη στιγμή είναι μια κεντρική πεποίθηση που είναι τόσο δυνατή ώστε αποτελεί το πρότυπο με το οποίο όλα τα υπόλοιπα στην ζωή μας συγκρίνονται.

Όσο διαφορετική κι αν έχει υπάρξει η ζωή σας, και όσο πολυποίκιλες και αν φαίνονται όλες οι εμπειρίες σας, δεν υπάρχει τίποτα που να έχει συμβεί που δεν έχει πάρει σχήμα μέσα από τα μάτια αυτής της μοναδικής πεποίθησης.  Χωρίς εξαίρεση, όλη σας η αγάπη και κάθε ένας από τους φόβους σας.  Όλες οι ευκαιρίες στη ζωή, που είχατε την αυτοπεποίθηση να αρπάξετε και όλες εκείνες που φοβηθήκατε να το κάνετε επειδή ίσως να αποτυγχάνατε.  Η υγεία, η ζωτικότητα, και η νιότη του κορμιού σας, ο τρόπος που μεγαλώνετε.  Και η επιτυχία ή η αποτυχία κάθε σχέσης που θα έχετε ποτέ με ένα άλλο άτομο, τον εαυτό σας, τον κόσμο, και ολόκληρο το σύμπαν…. Όλα αυτά τα πράγματα, και περισσότερα, καταλήγουν σε αυτό που περιλαμβάνετε σε μια και μόνη πεποίθηση.

Μπορεί να ανακαλύψετε εσείς οι ίδιοι ποια είναι αυτή η πεποίθηση, απαντώντας μια και μόνη ερώτηση – τη Μεγάλη Ερώτηση – παρά κάτω. Ο τρόπος που θα απαντήσετε φανερώνει την αλήθεια μιας ισχυρής υποσυνείδητης πεποίθησης που βρίσκεται στην καρδιά της ύπαρξης σας.  Η ερώτηση είναι η εξής:

Πιστεύετε ότι υπάρχει μια πηγή για τα πάντα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, ή πιστεύετε ότι υπάρχουν δύο αντίθετες και αντίπαλες δυνάμεις – καλό και κακό – μία στην οποία «αρέσετε» και μία στην οποία «δεν αρέσετε»;

Αυτό είναι όλο! Είναι σύντομο.  Αλλά σας παρακαλώ να μην απατάστε από την απλότητα αυτών των λίγων λέξεων.  Είναι τόσο δυνατές, και προφανείς.  Αυτή είναι η μία ερώτηση που κάθε ένας από μας πρέπει να απαντήσει σε κάποιο σημείο στην ζωή μας.  Και αφορά, ίσως, την πιο μεγάλη σχέση με την οποία θα μας ζητηθεί να έρθουμε σε συμφωνία.  Η κομψότητα της έγκειται στην απλότητα της. 
Το πώς θα απαντήσετε στην Μεγάλη Ερώτηση θα σας ωθήσει να επαναπροσδιορίσετε την ουσία του ποιος πιστεύετε ότι είστε και το πώς αισθάνεστε για την ζωή σας στον κόσμο.  Καθώς βιώνετε την σαφήνεια που η απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει, προτρέπετε τον «εσωτερικό προγραμματιστή» σας να αλλάξει και να ρυθμίσει τα μοτίβα που επιβεβαιώνουν την ζωή μέσα σας.  Όλα αρχίζουν με την απλή αυτή ερώτηση.  Ορίστε πώς λειτουργεί.


(Απόσπασμα από το βιβλίο του Gregg Braden, “The Spontaneous Healing of Belief: Shattering the paradigm of false limits”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου