Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ



Τι σας έφερε εδώ; Γιατί την συγκεκριμένη στιγμή, κι ενώ θα μπορούσατε να είστε οπουδήποτε και να κάνετε οτιδήποτε βρεθήκατε να διαβάζετε αυτό το άρθρο; Είναι πιθανόν να είδατε την εικόνα και να είχε κάποιο νόημα για σας.  Βλέπετε τον αριθμό 11:11; Σας κεντρίζει το μυαλό και πολλές φορές δημιουργεί μια παράξενη και υπέροχη σύγχυση; Αγωνίζεστε να καταλάβετε το νόημα του; Μην ανησυχείτε. Σας καταλαβαίνω απόλυτα, και ελπίζω το άρθρο αυτό να σας δώσει μια ανακούφιση…
Το άρθρο αυτό δεν πρόκειται να ασχοληθεί μόνον με την αριθμολογία, αυτή αποτελεί μόνον ένα μικρό μέρος του μυστηριώδους κόσμου της συγχρονικότητας. Θα προσπαθήσω να δώσω ένα είδος νοήματος σε κάτι που είναι δύσκολο να κατανοήσουμε μόνον με την απλή λογική, και κάτι που πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν κατανοώ πλήρως.  Αλλά πιστεύω ότι η συγχρονικότητα δεν λειτουργεί σε αυτό το επίπεδο.  Γνωρίζω ότι είναι σημαντική, γνωρίζω ότι μετά από αυτήν μπορεί να ακολουθούν σημαντικά πράγματα, αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει εξ ολοκλήρου κατανοητό από το νου.

Τι είναι η Συγχρονικότητα;

Η συγχρονικότητα είναι μια σειρά γεγονότων που συμπίπτουν το ένα με το άλλο, και έχουν σπουδαίο νόημα όταν συνδέονται το ένα με το άλλο.  Τα γεγονότα αυτά, επιφανειακά μοιάζουν να είναι απλή τύχη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για απλή σύμπτωση.

Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι: Θέλετε να κυνηγήσετε την δουλειά που ονειρεύεστε και προσπαθείτε να βρείτε μια δικαιολογία να μην το κάνετε και για κάθε δικαιολογία που βρίσκετε φαίνεται με έναν μαγικό τρόπο να βρίσκετε και την λύση μπροστά σας. Ή παρευρίσκεστε σε μια εκδήλωση που συνήθως αποφεύγετε, γιατί κάθε φορά που ανοίγετε την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, ή μιλάτε με κάποιον ακούτε συνέχεια γι’ αυτό.  Κατόπιν, και σαν αποτέλεσμα της παρουσίας σας σε εκείνη την εκδήλωση συναντάτε κάποιον σημαντικό, όπως έναν σύντροφο, έναν συνέταιρο σε επιχείρηση, ή έναν μελλοντικό φίλο. 

Ένα ακραίο παράδειγμα από την δική μου ζωή είναι όταν σκεφτόμουν να εγκαταλείψω το πάθος μου για το γράψιμο και την διάδοση πληροφοριών σχετικά με την πνευματικότητα και την ανάπτυξη, λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης που μου προκαλούσε.  Συνδέθηκα στο ίντερνετ, έψαξα για μερικές δουλειές και ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω, όταν εκείνο το βράδυ έπεσα για ύπνο και είπα, «Αν πρόκειται να μου δώσεις ένα σημάδι, τώρα είναι η σωστή στιγμή». Την επομένη μέρα έλαβα μια επιταγή από ένα μέλος της οικογένειας που διόρθωσε το πρόβλημα.

Οι συγχρονικότητες διαφέρουν από την σύμπτωση, μια σύμπτωση θα μπορούσε να είναι να φταρνιστείτε την ίδια στιγμή που σκάει ένα πυροτέχνημα. Μπορεί να είναι λίγο παράξενο που συμβαίνει, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα.

Είδη Συγχρονικότητας

Προφητική: Αυτή είναι όταν βλέπετε, σκέφτεστε, ή κάνετε κάτι που συνδέεται με ένα αποτέλεσμα.  Κλασσικό παράδειγμα είναι όταν σκέφτεστε κάποιον και αυτός σας τηλεφωνεί.

Καθοδηγητική: Όταν όλα τα σημάδια σας οδηγούν σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ίσως να σκέφτεστε να εγκαταλείψετε την καριέρα σας στην μουσική επειδή δεν υπάρχει δουλειά, και ενώ είστε έτοιμος να το κάνετε, λαβαίνετε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που θέλει να σας κλείσει για μια δουλειά.

Στοχαστική: Όταν αναγκάζεστε να ξανασκεφτείτε εξ αιτίας ενός συγχρονιστικούς γεγονότος. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι όταν αποφασίζετε να ακυρώσετε την συνδρομή σας στο γυμναστήριο και μόλις είστε έτοιμος να το κάνετε λαβαίνετε ένα e-mail σχετικά με τα οφέλη της άσκησης, που σας κάνει να ξανασκεφτείτε αν έχετε πάρει την σωστή απόφαση ή όχι.

Δοκιμαστική: Όταν η συγχρονικότητα δοκιμάζει το εγώ σας.  Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι, αν έχετε μία εξάρτηση από το φαγητό και λατρεύετε το τηγανιτό κοτόπουλο, ενώ σκέφτεστε αυτήν τη εξάρτηση βλέπετε μια διαφήμιση για τηγανιτό κοτόπουλο στην τηλεόραση. Η ικανότητα σας να αντέξετε τον πειρασμό δοκιμάζεται. Να είστε δυνατός. Μην το κάνετε!!!!

Συγχρονικότητες Συμβαίνουν Πάντα

Ένα πράγμα που έχω παρατηρήσει είναι ότι πάντοτε υπήρχαν συγχρονικότητες στη ζωή μου, ίσως όχι στην ποσότητα που συμβαίνουν τώρα, αλλά ήταν πάντα εκεί.  Δουλειά σας είναι να ακολουθήσετε τα συγχρονιστικά γεγονότα.  Η μαγεία βρίσκεται στο ότι όσο περισσότερο τα ακολουθείτε, τόσο περισσότερο αυτά συμβαίνουν.
Μην ψάχνετε για κάτι που δεν υπάρχει, αλλά μάθετε να αναγνωρίζετε όταν κάτι είναι μπροστά σας.  Αν η τέλεια σχέση φαίνεται ότι πέφτει από τον ουρανό την τέλεια στιγμή, κι εσείς αποφασίσετε να μην την κυνηγήσετε, τότε βλέπετε τις συγχρονικότητες, αλλά δεν τις ακολουθείτε.

Όταν αρχίσετε να ζείτε αυτά τα συγχρονιστικά γεγονότα θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε τα μικρά κοσμικά σημάδια, όπως το 11:11, ή στην περίπτωση μου 33, βλέπω τον αριθμό αυτό παντού και μόνον όταν έκανα μια μικρή έρευνα ανακάλυψα την πνευματική του σημασία.

Η Συγχρονικότητα Στη Ζωή σας.

Αναλογιστείτε κάθε σημαντικό γεγονός στη ζωή σας, είμαι βέβαιος ότι είναι γεμάτη από συγχρονικότητα.  Και συνήθως όσο μεγαλύτερο το γεγονός στη ζωή τόσο περισσότερες είναι οι συγχρονικότητες που συμπίπτουν με αυτό.

Λίγο καιρό πριν προσπαθούσα να αποκτήσω πρόσβαση σε μεγαλύτερο κοινό.  Τα γεγονότα αυτά με οδήγησαν να μπορέσω να εργαστώ με την Θεωρία της Αλήθειας:

Συγχρονικότητα Νο1: Είχα μία λίστα με περίπου 30 blog για τα οποία ήθελα να γράψω, και από την λίστα αυτή έστειλα το άρθρο μου: «6 Ιδέες Για Μια Εκπαιδευτική Επανάσταση» στο Θεωρία της Αλήθειας.

Συγχρονικότητα Νο2: Ο ιδιοκτήτης του Θεωρία της Αλήθειας εργάζονταν σε ένα εκπαιδευτικό website, έτσι πρόσεξε το άρθρο.

Συγχρονικότητα Νο3: Από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου στο οποίο θα μπορούσε να μένει, έμενε 5 μόνον λεπτά μακριά από το σπίτι μου.

Συγχρονικότητα Νο4: Αποφασίσαμε να συναντηθούμε και αποδείχτηκε ότι λίγο-πολύ εκπέμπαμε στο ίδιο μήκος κύματος και ότι χρειαζόταν κάποιον να γράφει για την Θεωρία της Αλήθειας.

Αν κάποιο από τα γεγονότα αυτά δεν είχε συμβεί, εγώ δεν θα ήμουν εδώ να γράφω αυτό το άρθρο.  Αλλά όλα συνέβησαν, και τώρα είμαι εδώ.

Ποιο Είναι Το Νόημα Της Συγχρονικότητας;
  
Η συγχρονικότητα εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. Μπορεί να αποτελεί μια υπενθύμιση ότι βρίσκεστε στον σωστό δρόμο, μπορεί να σας καθοδηγεί, μερικές φορές μπορεί να σας δοκιμάζει, κάποιες φορές θα σας οδηγήσει στο να κάνετε σημαντικές σχέσεις, και κάποιες φορές είναι απλά εκεί για σας, για να κάνετε μια παύση και να είστε παρών!


Του Luke Miller

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου