Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΚΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ… ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΑΣ


 Γνωρίστε τα υλικά σας.  Πόσο συχνά τρέχετε στο παντοπωλείο, γυρνώντας από διάδρομο σε διάδρομο, αρπάζοντας τα ίδια λίγα πράγματα που παίρνετε πάντα, και μετά πηγαίνετε στο ταμείο χωρίς ποτέ στην πραγματικότητα να έχετε περάσει λίγο χρόνο κοιτάζοντας τα πράγματα που σας περιτριγυρίζουν; Κάποια ημέρα, όταν έχετε ελεύθερο απόγευμα, ξοδέψτε μια ώρα περιτριγυρίζοντας στους διαδρόμους του σούπερ- μάρκετ της γειτονιάς σας.  Εξετάστε το τμήμα των κηπευτικών.  Υπάρχουν φρούτα και λαχανικά που δεν έχετε ξαναδεί; Ζητείστε από τον διευθυντή του τμήματος να σας μιλήσει γι’ αυτά.  Από που είναι; Ποιοι τα καλλιέργησαν; Τι γεύση έχουν; Ίσως να πάρετε και κάποια στο σπίτι να τα δοκιμάσετε.  Εξερευνήστε τις ξερές τροφές, τα κατεψυγμένα, και τα έθνικ τμήματα.  Θα σας συνέστηνα να αγοράζετε μερικά καινούργια προϊόντα κάθε φορά που πηγαίνετε για ψώνια για να δείτε τι διαφορετικά φαγητά μπορείτε να προσθέσετε στο μαγειρικό σας ρεπερτόριο.  Αυτό θα εμπλουτίσει την διατροφή σας και θα σας δώσει μεγαλύτερη αίσθηση όλων όσων είναι διαθέσιμα.  Επί πλέον, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να συγχρονιστείτε με μια ποικιλία τροφίμων, διαφορετικών ενεργειών και δονήσεων.


(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου