Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

ΚΤΙΣΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ… ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ



Ένας από τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσεις την κατανόηση σου για τις γεύσεις, τις υφές, τα μπαχαρικά, την εμφάνιση, και τις μυρωδιές είναι – είτε το πιστεύετε είτε όχι – να τρώτε.  Δίνετε προσοχή όταν τρώτε.  Αυτό μπορεί να ακούγεται στοιχειώδες, αλλά είναι στ’ αλήθεια ο καλύτερος τρόπος να μάθετε σχετικά με την μυστικιστική αλχημεία του φαγητού και της μαγειρικής.  Βγείτε έξω για φαγητό.  Πηγαίνετε σε γκουρμέ εστιατόρια, αλλά δοκιμάστε επίσης φαγητά από διαφορετικούς πολιτισμούς σε χαριτωμένα μαγαζιά «τρύπες».  Μασάτε αργά.

Προσπαθήστε να ξεχωρίσετε τα βότανα και τα μπαχαρικά και τα άλλα συστατικά του πιάτου.  Ρωτήστε τους ανθρώπους που δειπνούν μαζί σας αν εκείνοι μπορούν να διακρίνουν ορισμένα συστατικά ή συγκεκριμένα συναισθήματα και αισθήσεις στο φαγητό.  Όσο περισσότερο τρώτε διαφορετικά είδη φαγητών φτιαγμένα από διαφορετικά είδη ανθρώπων, και όσο περισσότερη προσοχή δίνετε στον τρόπο που τα πιάτα αυτά έχουν ετοιμαστεί, τόσο περισσότερο ο Μυστικιστής Μάγειρας που είναι μέσα σας θα ξυπνήσει.


(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου